Innovatie

Uw eigen thuisbierbrouwen opzetten

Bij zelf bier brouwen heb je minimaal de minimale uitrusting nodig waar je niet omheen kunt. De meeste van deze apparatuur kunnen we gemakkelijk online of in uw plaatselijke winkel vinden. Het vinden van de juiste leverancier van thuisbrouwers is belangrijk, want als je eenmaal de juiste hebt gevonden, kun je ze alle vragen stellen die je moet weten om een ​​goede set-up te garanderen. Houd rekening met een budget, want de prijs van kits kan behoorlijk variëren en u zult niet zo verrast worden.

Hier is een korte lijst met items die u nodig heeft:

Brouwpot
Het eerste item waar je niet omheen kunt, is de brouwpot waarin je je wort gaat brouwen. Wort is de term die we gebruiken voor bier voordat we het daadwerkelijk brouwen of vergisten. Zoals dames ons wel vertellen, is de maat belangrijk en hoe groter hoe beter. Je zou op zijn minst een brouwpot van 20 tot 30 liter moeten zoeken, want hoe meer wort je kookt, hoe beter de kwaliteit en het eindresultaat van bier.

Primaire vergister
Een ander essentieel onderdeel is de primaire fermentor, we gieten de gekoelde wort nadat deze is gebrouwen. De vergister moet een luchtdicht deksel hebben en een klein gaatje om de luchtsluis te bevestigen.

De luchtsluis is het apparaat dat wordt gebruikt om de kooldioxide uit de primaire vergister te verwijderen, een luchtsluis wordt gevuld met water om ervoor te zorgen dat er geen lucht of ziektekiemen in het bier kunnen komen.

Bottelemmer
Je hebt een malse bottelemmer of vulvat nodig die we zullen gebruiken bij het bottelen van het bier. Zoek er een met een verwijderbare plug aan de onderkant om ons te helpen.

Overige Diversen
Andere items zoals glazen flessen, rubberen stoppen en flexibele slangen, bottelbuizen en flessenborstels en een flessendop, er zijn er meer en we kunnen eeuwig doorgaan.

Een ander item dat we als optioneel kunnen beschouwen, omdat sommige mensen vinden dat het niet nodig is, is de hydrometer. Het meet de dichtheid en de hoeveelheid alcohol die wordt geproduceerd tijdens het fermentatieproces. De hydrometer wordt gebruikt door simpelweg af te lezen voordat de gisting begint en nogmaals daarna, en door de twee antwoorden af ​​te trekken, krijg je het alcoholgehalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *