Uncategorized

Krullend haar verzorgen op de Lorraine Massey Way

Mensen met krullend haar hebben de neiging Curly girl methode om niet te genieten van het soort lokken dat ze hebben. Sommigen zeggen dat het moeilijk is om met hun haar om te gaan, terwijl anderen door hun ongebruikelijke lokken gewoon een makkelijk doelwit zijn om te plagen.

Misschien was het vanwege dit feit dat Lorraine Massey opgroeide met krullend haar op haar hoofd dat zij, een beroemde kapper en co-auteur van ‘Curly Girl’, een expert werd in het verzorgen, beheren en stylen van krullend haar. Het is heel gewoon dat kinderen zoals Massey zich in haar jonge jaren sjofel en onverzorgd voelen met kroeshaar en onhandelbare krullen. Op 19-jarige leeftijd, toen Massey al stylist was in Hong Kong, probeerde ze een dag haar haar niet te wassen en ontdekte dat haar haar er goed uitzag. Omdat haar haar een dikke textuur heeft, zag het er goed uit, zelfs zonder het te wassen. Sindsdien besloot ze geen Viafora forum shampoo op haar haar te gebruiken omdat ze zich realiseerde dat alle shampoo het agressieve ingrediënt Sodium Laurel Sulfate bevat. Dit betekent echter niet dat ze haar haar niet schoonmaakt om er beter en mooier uit te zien. Massey legt haar klanten zorgvuldig uit dat ze misschien geen shampoo gebruikt, maar in plaats daarvan zachtere methoden en producten gebruikt om haar haar te reinigen zodat het wat natuurlijke oliën terugkrijgt. Deze natuurlijke oliën beschermen de hoofdhuid en zorgen voor gehydrateerd en levendig haar.

Volgens Massey vereist het verzorgen van gekrulde lokken het kiezen van de juiste conditioner. Met ontelbare ingrediënten die op alle shampoo-etiketten te lezen zijn, kan het nogal verwarrend zijn om te kiezen. Volgens Massey moet een conditioner ten minste één element uit de volgende categorieën bevatten:

Verzachtende middelen om de hoofdhuid te verzachten, zoals karitéboter, plantaardige oliën, tarwekiemen, olijf- of walnootolie.
Eiwitten zoals tarwe, tarwekiemen, soja-eiwit.
Bevochtigingsmiddelen om vocht vast te houden zoals panthenol, plantaardige glycerine, sorbitol.
Vochtinbrengende crèmes zoals aminozuren en aloë vera.
In plaats van shampoo kan citroen worden gebruikt om het haar te verhelderen en te reinigen; dit wordt vooral aanbevolen voor beschadigd haar. Het sap kan worden gemengd met de gewenste conditioner en op het haar worden aangebracht en vervolgens grondig worden uitgespoeld. Een ander uitstekend alternatief voor shamponeren is een eetlepel zuiveringszout in combinatie met warm water. De hoofdhuid is een deel van onze huid dat één keer per week moet worden geëxfolieerd om de conditie te verbeteren en dode huidcellen of ophopingen van conditioner te verwijderen.

In streken waar het koud is, is het normaal om een ​​douche over te slaan. In gelegenheden als deze kan het krullende haar nieuw leven worden ingeblazen door een combinatie van water en essentiële lavendelolie te sprayen. Te lang borstelen is niet goed voor de haarstructuur, gekruld of steil, omdat het haar het broodnodige vocht en glans kan verliezen.

Föhns gebruiken warmte bij het aanbrengen die ook een mogelijke bedreiging voor het haar kan vormen. Als het gekrulde haar geföhnd moet worden, kan een föhn met een diffuser worden gebruikt om het haar zachtjes te drogen om het te beschermen tegen kroezen. Het is niet alleen te wijten aan gezondheidspraktijken, maar als u de lokken niet aanraakt, wordt het haar minder vet en pluizig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *