Plantengids

Kies duurzaam, kies een sedumdak

Wilt u ook zo’n mooi sedum dak laten plaatsen? Kies dan voor een sedumdak van NatureGreen! Onze groendaksystemen zijn namelijk niet alleen duurzaam, maar zien er ook nog eens mooi uit. Door de mix van verschillende soorten sedumplantjes onstaat er een gevarieerd en gezellig groen dak wat uw huis en tuin doet opfleuren. Deze plantjes staan bekend om hun waterbergende capaciteit, wat in houdt dat ze een grote hoeveelheid water kunnen opslaan. Daardoor kunnen ze goed tegen periodes van droogte en heeft u er als sedumdak eigenaar bijna geen omkijken naar. Dat maakt de plantjes erg geschikt om op daken te laten groeien! Ook trekken de plantjes vlinders en bijen aan, wat goed is voor de lokale biodiversiteit. Daarmee versterkt u ook de andere planten en bloemen in uw tuin. Genoeg redenen om een sedumdak te kiezen dus!

Voordelen sedumdak

Er zitten echter nog meer voordelen aan een sedumdak. Wist u namelijk dat u door een sedumdak aan te leggen de waarde van uw woning kunt verhogen? Omdat een groen dak er zo duurzaam uit ziet, maakt u uw woning namelijk aantrekkelijker voor nieuwe kopers. Ook zorgt een sedumdak voor betere isolatie van uw woning, wat er niet alleen voor zorgt dat u kunt genieten van een aangenamere binnen temperatuur, maar ook zorgt voor een demping van geluid. Daarnaast creeërt het sedumdak ook nog een extra brandwerende laag op uw het dak, waardoor u ook nog eens minder kans heeft op brandgevaar! Een groen dak is dus niet alleen een uitstekende keuze voor klimaatbestendigheid en duurzaamheid, maar zorgt ook voor een weerbaarder huis.

Waarom kiezen voor NatureGreen?

Tegenwoordig bieden steeds meer grote bedrijven zoals Interpolis, Intratuin of Hornbach ook sedumdaken aan. Bij NatureGreen vinden we dat een goede ontwikkeling. Zo worden de daken namelijk steeds bekender en weten steeds meer mensen welke voordelen ze met zich mee brengen. Dat is mooi, want daardoor zullen ook steeds meer grijze daken in Nederland veranderen in mooie groene daken! Toch zitten er wat nadelen aan het afnemen van een groendak bij een groothandel. Deze bedrijven hebben namelijk vaak niet de specialistische kennis die een groendakleverancier wel bezit. Daardoor kunnen zij u minder goed adviseren en bestaat de kans dat u een dak kiest wat eigenlijk niet goed aansluit op uw wensen. Om dat te voorkomen, raden wij u dan ook aan om toch te kiezen voor een kleiner bedrijf. Zo weet u namelijk zeker dat u de juiste informatie krijgt!

De beste service!

Wanneer u kiest voor een sedumdak van NatureGreen, kiest u ook voor de beste service. Omdat wij een jong en relatief klein bedrijf zijn, zijn de lijntjes van communicatie bij ons kort en kunnen we snel schakelen. Daardoor kunt u altijd snel en gemakkelijk een medewerker te woord staan die er alles aan doet om u te helpen. Dat is wel zo’n prettig idee! Daarnaast kunt u bij ons altijd zelf de bezorgdag van uw sedumdak uit kiezen, zodat u zeker weet dat u thuis bent. Het dak komen wij brengen met onze eigen bezorgservice, waardoor u ook niet afhankelijk bent van externe partijen. Dat is nog eens service!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *