vandaag

Ingemaakte Frieten

Door deze frieten in een zout-en-kooloplossing te brengen, worden ze gekruid en, terwijl ze licht beginnen te gisten, krijgen ze een lichte smaak. Denk aan chips met zout en azijn en je krijgt het juiste idee.

ingrediënten

  • 5 eetlepels koosjer zout, plus meer
  • 3½ pond grote rode aardappelen, geschrobd, in staafjes van inch gesneden
  • 4 blaadjes Napakool
  • Rijstzemelen of druivenpitolie (om te frituren, ongeveer 6 kopjes)

SPECIALE BENODIGHEDEN

Een frituurthermometer

Voorbereiding

INSTRUCTIES

Stap 1

Combineer 5 eetl. zout en 8 kopjes water in een grote kom of pot, roer tot het zout is opgelost. Voeg aardappelen en kool toe (aardappelen moeten zinken, maar sommige koolbladeren kunnen drijven). Dek de kom af en bewaar op een koele, donkere plaats (een keukenkast of voorraadkast is ideaal) 4-6 dagen; hoe langer de aardappelen zitten, hoe funkier hun smaak zal zijn. Giet de aardappelen af ​​en dep ze droog; koolbladeren weggooien.

Stap 2

Plaats een grote pan met een thermometer en giet er olie in om de zijkanten van de pan te meten. Verhit olie op middelhoog tot de thermometer 325 ° aangeeft. Werk in batches (u wilt dat aardappelen ruimte hebben om te bewegen), Bak de aardappelen tot ze gaar en zacht maar niet bruin zijn, ongeveer 5 minuten.Gebruik een spin of een schuimspaan en breng de frietjes over naar keukenpapier om uit te lekken als ze klaar zijn.

Stap 3

Verhit olie tot de thermometer 375 ° registreert. Werk weer in porties en bak aardappelen tot ze knapperig zijn (de randen kunnen bruin worden, maar friet blijft meestal vrij licht), ongeveer 1 minuut per batch. Breng over naar verse papieren handdoeken om uit te lekken; bestrooi met zout (vanwege de pekel hoef je niet veel toe te voegen).

Leave a Reply

Your email address will not be published.