Uncategorized

Hoe u de kosten van airconditioning kunt verlagen met deze geldbesparende tips?

Er zijn manieren waarop u uw elektriciteitsrekening aanzienlijk kunt verlagen als u centrale airconditioning of een raamunit heeft. In dit artikel wordt geprobeerd te laten zien hoe u de kosten van airconditioning kunt verlagen, zelfs in zeer warme klimaten tijdens de zomermaanden.

Houd rekening met de grootte van de kamer en baseer uw airconditioning daarop bij het kopen van een unit, want meer betekent niet in alle gevallen beter. Andere factoren waarmee u rekening moet houden, zijn de factoren die van invloed zijn op de kamertemperatuur, zoals het aantal ramen, de richting waarin het zich bevindt enz. Als u een unit koopt die te groot is voor de kamer, moet deze veel harder werken en u uiteindelijk kosten meer geld.

Wanneer u op zoek bent naar een centraal airconditioningsysteem, controleer dan altijd of het SEER-getal (Seasonal Energy Efficiency Ratio) hoger is dan dertien (veertien voor warmere klimaten). De bedrijfskosten van minder efficiënte systemen zullen hoger zijn en dus voor kamerairconditioners, zoek naar een energie-efficiëntieverhouding van elf of hoger. Units met een hoog rendement kosten u meer bij de eerste aankoop, maar vooral als u in een warm klimaat leeft, zullen de extra kosten over een paar jaar ruimschoots worden terugverdiend door lagere elektriciteitsrekeningen.

Zorg ervoor dat u uw airconditioning unit onderhoudt en tijdens het koelseizoen regelmatig het filter (elke maand) controleert en vervangt en laat deze bij aanvang van het koelseizoen jaarlijks professioneel onderhouden.

Koelsystemen staan ​​bekend als de grootste energieverbruikers in huis. Afhankelijk van uw locatie zal het waarschijnlijk alleen worden overtroffen in de energieverslindende inzet van uw verwarmingssysteem. Als uw systeem verouderd is met een SEER-classificatie van minder dan acht, kan het de moeite waard zijn om het te vervangen door een energiezuiniger systeem.

U kunt ook overwegen om een ​​thermostaat te installeren die u kunt programmeren om de temperatuur af te stemmen op de tijden dat u daadwerkelijk thuis bent. Een instelling van rond de achtenzeventig graden Fahrenheit is oké voor wanneer je aanwezig bent. Als u langer dan een paar uur van huis bent, kan het handig zijn om de temperatuur hoger in te stellen (ongeveer vijfentachtig graden) voor de tijd dat u weg bent.

De locatie van uw condensor is een andere belangrijke overweging. Zorg ervoor dat hij in de schaduw staat en genoeg ruimte heeft om de warme lucht die hij uit je huis afvoert, af te voeren. Plaats er geen struiken of planten omheen – laat het ademen. U kunt echter schaduwbomen en planten rondom het huis planten om de warmte van de zon te verminderen, met name aan de west- en zuidkant van uw huis. Dit kan resulteren in een besparing tot wel dertig procent op uw koelkosten.

Sluit alle gordijnen en jaloezieën aan de zonnigste kant van uw huis om te voorkomen dat de warmte uw huis binnenkomt en plaats waar mogelijk zonneschermen voor de ramen. Het afdichten van luchtlekken in uw huis zal de kosten van uw airconditioning en uw verwarmingskosten verlagen en vergeet niet om te controleren of alle afdichtingen rond droogopeningen en sanitair gesloten zijn. Vul eventuele openingen op rond plaatsen zoals schoorstenen en plak alle deuren of ramen die tocht veroorzaken af.

U kunt overwegen om plafondventilatoren in kamers te plaatsen en deze op warme dagen te laten draaien. Als het te warm voor je is, gebruik dan de ventilator zonder airconditioning, maar als het er warm genoeg voor is, kan de temperatuur door beide samen te gebruiken met vijf graden stijgen, waardoor de kosten dalen. Gebruik plafondventilatoren alleen als u in de kamer bent, want alleen draaien zorgt niet voor lagere temperaturen – het is de beweging van lucht die de verdamping van de huid verhoogt die koelte veroorzaakt.

De kleur van de buitenkant van uw huis zal ook een verschil maken. Hoe donkerder het is, hoe meer warmte het zal opnemen, dus houd hier rekening mee bij het bouwen, herschilderen en kopen van onroerend goed in de toekomst. Kies lichte kleuren voor de buitenkant van je huis.

Wist je dat dertig procent van de warmte in Wat kost airco in huis? woningen via het dak wordt opgenomen? Zorg ervoor dat eventuele zolders voldoende geventileerd zijn. Ventilatieopeningen in de dakrand zorgen ervoor dat koelere lucht naar binnen kan. Een nokventilatie of zelfs een zolderventilator kan de koelkosten aanzienlijk verlagen.

Alle warmte die in huis wordt gegenereerd, moet door uw koelingssysteem worden verwijderd, dus vermijd het wanneer u maar kunt. Probeer buiten te grillen of te barbecueën, of als je binnen moet koken, gebruik dan de magnetron of een crock-pot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *