Studenten worden getroffen door de stijgende kosten van een hbo-opleiding, inclusief de stijgende prijzen van schoolboeken. Sommige cijfers koppelen de prijsstijging aan 22% in de afgelopen vier jaar. Hierdoor worden studenten kieskeuriger als het gaat om het kopen van boeken, aangezien hun budget het niet toelaat om veel boeken te kopen.
Gelukkig zijn leerboeken nu direct verkrijgbaar in boekwinkels en zelfs op websites. Ook kunnen studenten kiezen tussen nieuwe en gebruikte boeken, of zelfs kopen versus alleen huren. Sommige studenten met eBook-lezers kunnen digitale versies kiezen in plaats van gedrukte boeken.
Het belangrijkste is om te weten welke optie voor jou het beste is. Het is duidelijk dat de kosten de grootste bepalende factor zijn als het gaat om het vinden van het boek voor u. Hier zijn enkele manieren om de prijzen van schoolboeken te vergelijken:
Controleer eerst en vooral de prijs van gloednieuwe studieboeken. Bezoek de buurtboekhandel en online winkels. Het is belangrijk om de prijs van een nieuwe te weten te komen om prijzen te kunnen vergelijken met andere opties.
Kijk voor gratis eBooks. Waarom betalen voor een boek als je een gratis digitale versie van het boek kunt vinden? Als je al een eBook-reader of een laptop hebt, dan is deze optie het beste voor jou, aangezien je al over de hardware beschikt die nodig is om digitale boeken te gebruiken.
Zoek naar boeken om online te huren. Eerlijk gezegd, het huren van schoolboeken is in opkomst als een populaire en goedkope optie in vergelijking met het kopen van je eigen boek. Je kunt je boek aan het eind van het semester wel doorverkopen, maar je loopt het risico minder te verdienen als er weer een editie uitkomt, of als er geen of weinig vraag naar is. Als u huurt, geeft u tenminste minder uit en hoeft u zich geen zorgen te maken over doorverkoop. Kijk online voor prijzen van huurboeken – zorg ervoor dat u aangeeft hoe lang u het boek nodig heeft om de juiste prijs te krijgen.
Kijk voor prijzen van tweedehands boeken. Ga naar de tweedehands boekhandel in de buurt, of ga online om de prijzen van tweedehands boeken te checken. Dit is ook een goede manier om de inruilwaarde van uw boek te achterhalen. Als u online zoekt, denk er dan aan om boekwinkels te overwegen die verkopen of verhuren in uw stad of staat – op deze manier zijn de verzendkosten lager.
Gebruik websites die de prijzen van studieboeken vergelijken om te helpen. Nadat je verschillende opties hebt verkend, zie je misschien al welke opties het goedkoopst zijn. Om volledig grondig te zijn, gaat u naar sites die diensten aanbieden, zoals het vergelijken van boekenaanbiedingen op verschillende websites. Gebruik deze optie alleen nadat u de offline of buurtboekwinkels hebt overwogen. Om zeker te zijn van de prijs, kijk je best ook naar boeken die je kan kopen in de campus- of stadsboekhandel.
Wanneer u de prijzen van schoolboeken vergelijkt, moet u ook verschillende opties en aanbieders bekijken. Zo weet je 100% zeker dat je aankoop de laagste is die er is.
Jules Mariano is een fulltime freelance zoekmachine- en socialmediamarketingspecialist en een webontwikkelaar die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van webcontent. Hij is mede-oprichter van VPRO Digitale Marketing. Hij schrijft momenteel voor BookGator.