Uncategorized

De vele gezondheidsvoordelen van muziek

voordelen van muziek

Een voordeel van muziek als het je raakt, is dat je geen “Bob Marley”-kwelling voelt.

zelfs Albert Einstein zei zelfs: “Als hij geen natuurkundige was, is hij hoogstwaarschijnlijk een tolk.”

Over mij Toen ik bevallen was van mijn eerste conceptie, stemde ik af op cd’s met muziek die in het ziekenhuis van de dokter waren gezet. Ik dacht dat de muziek me zou helpen kalmeren en me uit de pijn zou leiden.

Je kunt muziek ook gebruiken om jezelf af te leiden van pijnlijke of verontrustende omstandigheden. Of misschien heb je je tijdens het nadenken of sporten op de muziek afgestemd en wilde je je prestaties verbeteren. op de een of andere manier begint de wetenschap de laatste tijd te begrijpen waarom dit zo is.

Neurowetenschappers hebben ontdekt dat het afstemmen op muziek positieve gevoelens verheft door beloningen die zich op onze geest concentreren, waardoor de dopaminestoten worden versterkt die ons kunnen beïnvloeden om gemakkelijk of zelfs euforisch te rusten. Afstemmen op muziek verlicht ook verschillende delen van de hersenen (de waarheid is dat geen enkele focus van de geest intact blijft), wat meer algemene effecten en mogelijk gebruik van muziek voorstelt.

De neurologische reikwijdte van muziek en het gedenkwaardige deel van herstel en sociale zeden hebben ertoe geleid dat wetenschappers nadenken over manieren waarop muziek ons ​​welzijn en onze welvaart kan verbeteren. Specifiek hebben wetenschappers gezocht naar toepassingen in menselijke diensten, bijvoorbeeld het helpen van patiënten door postoperatief herstel of het verbeteren van de resultaten voor mensen met de ziekte van Alzheimer. Van tijd tot tijd zijn de veilige effecten van muziek op het welzijn intenser dan die van geneesmiddelen.

6 belangrijkste voordelen van muziek

Muziek is geschikt voor verschillende medische voordelen, waaronder het verminderen van angstgevoelens, het verhogen van de bewustzijnstoestanden, het ontwikkelen van een mentaliteit, het bereiken van verschillende perspectieven, het versterken van de hersenen, en is behulpzaam bij contemplatie, wat een groot aantal voordelen heeft.

De waarheid is dat er geen eenzame menselijke cultuur op aarde is die zonder muziek heeft geleefd! Zo gebruikten Afrikanen en lokale Amerikanen muziek via drones voor hun douane- en reparatiediensten. In het oude Griekenland werd muziek gebruikt om druk te verlichten, pijn te verlichten en te helpen bij slaperige ontwerpen. Velen hebben gezegd dat muziek de geest herstelt en het idee geeft dat ze gelijk hadden!

1-Muziek maakt je gelukkiger

Zoals onlangs werd gezegd, heeft muziek het vermogen om zoveel te doen. Het kan je een ellendig, energiek of zelfs levendig gevoel geven. Afstemmen op muziek die je buitengewoon raakt, zorgt ervoor dat je hersenen dopamine afgeven, wat bekend staat als een behoorlijke stof. Het geeft ons gevoelens als vreugde, ijver, geluk, enz. Afstemmen op muziek geeft ons een explosie van voldoening, vergelijkbaar met wat we zouden krijgen van het eten van wat chocolade, seks of bepaalde medicijnen.

Ander onderzoek toonde aan dat muziek met een stevige beat gespeeld in een merkbare toonsoort de gevoelens van individuen bevredigde, terwijl muziek met een gematigde beat in een lagere toonsoort effectiever gevoelens van medelijden opwekte.

“Ik zing niet in het licht van het feit dat ik gelukkig ben; ik ben optimistisch sinds ik zing.” – William James

Onderzoek toont aan dat wanneer je afstemt op de muziek die je leuk vindt, je hersenen dopamine afgeven, een “fatsoenlijke” neurotransmitter. Valorie Salimpoor, een neurowetenschapper aan de McGill University, injecteerde acht favoriete muziekkinderen met een radioactieve stof die zich bindt aan dopamine-receptoren nadat ze hadden afgestemd op hun meest geliefde muziek. Een PET-scan toonde aan dat er een grote hoeveelheid dopamine vrijkwam, waardoor de leden natuurlijk gevoelens van vreugde, ijver en geluk voelden.

2- Verminder pijn

Onderzoek toont aan dat muziekbehandeling en vooraf opgenomen muziek pijn meer verminderen dan standaardmedicatie voor tumorpatiënten. Ander onderzoek toont aan dat het ook pijn kan verminderen bij patiënten met gerichte aandacht. Hoe het ook zij, de muziekkeuze moet traditioneel, doordacht of de beslissing van de patiënt zijn. “Een gelukkig ding over muziek, als het raakt, voel je geen kwelling.” Bob Marley.

Specialisten ontdekten dat het luisteren naar ontspannende muziek vóór de operatie de nervositeit vermindert. Eerlijk gezegd is het aanzienlijk haalbaarder dan oraal gereguleerde midazolam, een medicijn dat vaak wordt gebruikt om preoperatieve patiënten te helpen zich loom te voelen en verdraaide symptomen heeft, zoals hacken en braken. Verschillende tests toonden aan dat het afstemmen op reliëfmuziek tijdens het rusten in bed dna een openhartoperatie neemt de ontspanning toe.

3 muziek helpt je beter te slapen

“Muziek wast de orde van het dagelijks bestaan ​​uit de geest.” – Berthold Auerbach

Meer dan 30% van de Amerikanen ervaart de schadelijke effecten van slaapgebrek. Uit een examen bleek dat vervangende studenten die 45 minuten op traditionele muziek luisterden voordat ze de muziek afleverden, significant beter herstelden dan studenten die naar een boekopname luisterden of niets anders deden dan hun gebruikelijke schema. Vind je het moeilijk om te rusten, probeer dan voor het slapengaan in de stemming te komen voor een stukje Bach of Mozart.

Waarschijnlijk de meest voorkomende factoren die de rust verstoren zijn druk en rusteloosheid (hartslag). Omdat muziek op beide een beslissende invloed kan hebben, is uit onderzoek gebleken dat het afstemmen op muziek onder verschillende omstandigheden het slaapgedrag van mensen verbetert en zelfs de slaap rustiger maakt. Van tijd tot tijd kan muziek zelfs worden gebruikt om een ​​slaapstoornis te behandelen.

4 – Muziek helpt je om minder “gewichtsverlies” te eten

“Er is een welwillende connectie of iets dergelijks tussen muziek en eten.” – Thomas Hardy

Onderzoek aan de Georgia Tech University toonde aan dat gedimd licht en muziek tijdens het eten ervoor zorgen dat mensen minder calorieën binnenkrijgen en meer uit hun avondeten halen. Als je op zoek bent naar manieren om je trek in bedwang te houden, probeer dan de lichten te dimmen en naar zachte muziek te luisteren elke keer dat je gaat zitten voor het avondeten.

Laat mensen minder eten. Onderzoek heeft uitgewezen dat het spelen van zachte muziek (en het dimmen van de lichten) tijdens een etentje ertoe kan leiden dat mensen zich tijdens het eten terugtrekken en uiteindelijk minder eten tijdens een sessie (misschien omdat een stapje terug doen aangemoedigd wordt om meer bewust te zijn van de tekenen van heelheid). )

5 – Zorgt voor een gezond ouder wordend brein en muziek helpt Alzheimerpatiënten herinneren

Onderzoek heeft aangetoond dat het melodisch voorbereiden en afstemmen op of spelen van muziek in de oudheid kan helpen om je geest gezond te houden, vooral naarmate je ouder wordt. Aangezien het afstemmen op muziek is als het oefenen van de geest, kunnen de voordelen van een beter geheugen en een betere mentale scherpte worden verwacht naarmate men ouder wordt.

In feite kunnen zelfs mensen met een soort hersenbeschadiging volledige of onvolledige toegang tot herinneringen (afhankelijk van hun ernst) krijgen door op muziek af te stemmen, aangezien het gehoor kan putten uit oude herinneringen en neurologische voorbeelden vanwege de manier waarop het gehoor wordt gebruikt. Ritme en sporen van muziek blijven lang in het centrum van de psyche.

Muziek helpt bij het onthouden van Alzheimerpatiënten

“Het verleden, dat niet anders kan worden hersteld, wordt als in goud in de muziek geïmplanteerd en het individu kan zijn of haar gevoel voor karakter herwinnen.” – Oliver Sacks, M.D.

Een non-profitorganisatie genaamd Music & Memory helpt mensen met de ziekte van Alzheimer en andere leeftijdsgerelateerde dementieën hun identiteit te herinneren door af te stemmen op hun favoriete liedjes. Animatie is meestal geweldig. Nadat Henry zich bijvoorbeeld had afgestemd op de muziek van zijn tijd, zingt deze rolstoelgebonden dementiepatiënt die nauwelijks kan praten Cab Calloway-deuntjes en kijkt hij vrolijk terug op zijn leven.

6 – Verhoog IQ en academische prestaties:
Uit onderzoek blijkt dat jonge kinderen die regelmatig muziekles volgen academisch superieur presteren. In één onderzoek hadden 6-jarigen die piano- of zanglessen volgden hun IQ aanzienlijk verhoogd en gaven ze de voorkeur aan schoolprestaties boven kinderen die geen lessen volgden.

Verbeterde schoolvaardigheden, muziek en rekenen zijn op een unieke manier met elkaar verbonden. Door ritme, stemming en toonladders te begrijpen, ontdekken jongeren hoe ze patronen kunnen delen, delen en waarnemen. Het lijkt erop dat muziek de geest van een kind verbindt om hen in staat te stellen de verschillende gebieden van wiskunde beter te begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *