Uncategorized

Bulk SMS-marketingtips die u nodig heeft voor merkbekendheid

Bulk-sms blijft nog steeds een van de belangrijkste manieren van digitale marketing voor elk groot of groeiend merk. De vele voordelen die het kan bieden, maken zijn populariteit duidelijk onder de marketeers. U kunt de resultaten gemakkelijk meten en volgen, en de kosten die u maakt voor dergelijke promotionele sms zijn de helft van die van andere Sms API manieren van marketing. Als je nog steeds niet in de trein van bulk-sms bent gesprongen, is dit het juiste moment. Hier zijn een paar tips over hoe u bulk-sms-diensten kunt gebruiken om uw naamsbekendheid in de markt te vergroten.

  1. Begin met een betrouwbare marketinglijst

De eerste overweging voor elke bulk-sms-serviceprovider is de doelgroep. Maak een lijst met contacten met de namen van al uw vroegere, huidige en potentiële klanten. Houd er rekening mee dat alleen de juiste boodschap aan de juiste persoon u de gewenste resultaten zal opleveren. Zelfs de beste promotionele sms naar de verkeerde persoon lijkt spam en u zult klanten verliezen in plaats van nieuwe te winnen.

  1. Bied waarde voor de tijd van de klant

Elke transactie-sms die u verzendt, moet waar voor uw geld bieden. Uw klanten mogen niet klagen dat u aanbiedingen doet die ze gemakkelijk ergens anders kunnen gebruiken. Frivole berichten irriteren de klanten uiteindelijk, en ze zullen er de voorkeur aan geven om zich af te melden voor uw bedrijf. Volg de sms’jes die u verzendt om te weten of u de klanten waar voor uw geld biedt. Controleer het aantal mensen dat uw oproep tot actie volgt.

  1. Kies voor een persoonlijke benadering

Een ervaren Bulk SMS Service Provider zal u altijd adviseren om uw klanten persoonlijk aan te spreken. In plaats van ze aan te spreken als ‘klant’, gebruik je hun naam wanneer je de berichten naar hen verzendt. Dit zal u helpen een vriendelijke associatie met uw klanten te vormen. Deze persoonlijke benadering is een manier om de klanten zich gewaardeerd te laten voelen en hun merkloyaliteit te vergroten. Kom snel ter zake binnen die 160 karakters maar wees niet te direct en presenteer jezelf op een pakkende en aantrekkelijke manier.

  1. Time de sms correct

Het volgen van de juiste timing verbetert de kansen van de klanten om de Transactionele SMS te lezen. U zult de juiste timing door wat vallen en opstaan ​​begrijpen, hoewel er enkele algemene richtlijnen zijn waarmee u kunt beginnen. Weekends zijn een goed moment om bulk-sms’en te verzenden, omdat uw klanten vrije tijd hebben om het bericht te zien en er niet door geïrriteerd te raken. Berichten kunnen beter niet te laat of te vroeg op de dag verstuurd worden. Een slimme truc die veel merken toepassen, is het instellen van triggers voor hun klanten waardoor ze de berichten na bepaalde acties ontvangen.

  1. Een sterke oproep tot actie

Een oproep tot actie moet krachtig maar kort zijn. Het moet duidelijke instructies bevatten over wat u wilt dat de klanten doen. Door te veel jargon en ingewikkelde instructies in te voeren, is de kans kleiner dat de klant het opvolgt. Een gevoel van urgentie werkt sms gateway altijd in een oproep tot actie. Als u bijvoorbeeld een coupon aanbiedt, vermeld dan de vervaldatum van de aanbieding of dat deze voor een beperkte periode is. Vergeet niet een manier op te nemen om contact met u op te nemen in de call-to-action.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *