Uncategorized

10 enorme kamerplanten

Ben je een binnentuinier en klaar met het kweken van makkelijke pothos, philodendron en vredeslelie? Op zoek naar een grote kamerplanten die een statement maken in een pas opnieuw ingerichte kamer? Als je op zoek bent naar grote kamerplanten, bekijk dan deze …

Door Caitlin Castelaz

Pinterest Facebook Twitter E-mail

Monstera

Monstera is een paar jaar geleden enorm populair geworden op thuisblogs en sociale media, maar er is nog steeds een mysterie rond deze ongewone plant, inclusief hoe je ervoor moet zorgen en welke planten echte monstera’s zijn. Monstera deliciosa is misschien wel de meest iconische variëteit, maar er zijn verschillende andere planten die onder het label ‘monstera’ worden verkocht. Lees voordat u koopt meer over de variëteit die u kiest. In een verzorgende omgeving kunnen sommige soorten monstera 12 voet lang worden, terwijl andere kleinere afmetingen krijgen.

Rubberbomen zijn een ideale plant voor beginnende tuinders die grote opvallende planten willen, maar niet veel geld willen uitgeven. Terwijl plantenwinkels mega-dollars in rekening brengen voor rubberbomen van enkele meters hoog, kun je je binnenboom in bijna geen tijd uit een voordelige 4-inch pot laten groeien. Een korte rubberboom kan in een enkel groeiseizoen wel 60 cm groeien en kan bijna zo lang blijven groeien als u toestaat. Als de plant zijn pot ontgroeit en wortelgebonden wordt, is het tijd om te verpotten. Zorg er echter voor dat u bij het verplanten slechts één potmaat groter wordt, omdat overpotten wortelrot kan veroorzaken.

Fiddle Leaf Fig

De originele lieveling van plantenbloggers, vioolbladvijg, blijft een verbluffende optie voor thuiskwekers die een grote kamerplant willen die een groot statement maakt. Zet je vioolbladvijg in een helder raam en draai hem af en toe zodat de boom recht groeit in plaats van naar het licht te leunen. Als je eenmaal de ideale plek voor je boom hebt gevonden, verplaats hem dan niet: vioolbladvijgen reageren niet goed op frequente bewegingen.

Croton

Kleurrijk croton kan een hoogte van 2 meter bereiken, maar zal meestal ongeveer de helft van die grootte worden als het binnenshuis wordt gekweekt. De bladeren van deze grote kamerplant vertellen een verhaal: levendige kleuren en dramatische nerven geven aan dat de plant het heldere en indirecte licht krijgt dat ze nodig heeft, terwijl gedempte kleuren aangeven dat het licht te laag is en verbrande bladeren aangeven dat het licht te direct is.

Paradijsvogel

Als je deze grote kamerplant kunt helpen groeien, wordt je beloond met opvallende bloemen. De plant kan 2 meter hoog worden en doet het het beste in een strakke pot.

Olijfboom

De olijfboom wordt al duizenden jaren door mediterrane boeren gecultiveerd en blijft tot op de dag van vandaag een belangrijk gewas. Dankzij de teelt van dwergvariëteiten kunnen zelfs binnentuinders genieten van het opkweken van deze aantrekkelijke plant. De dwergolijfboom wordt ongeveer 6 meter hoog en zal fruit produceren nog voordat hij zijn volledige gestalte heeft bereikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *